Maak je eigen Logo Action (handeling) in Photoshop

Logo  (handeling) in Photoshop




Als je beschikt over Photoshop kun je in plaats van een ander programma te downloaden ook een handeling aanmaken. Een handeling is een serie bewerkingen die je op een foto doet. Deze handelingen worden opgeslagen. Deze handeling kun je, eenmaal gemaakt, op iedere foto toepassen en het tijdrovende handmatig toevoegen van een logo automatiseren.
Eerst zorg je ervoor dat je het venster Handelingen ziet, doe dit via Venster, Handelingen. Vervolgens klik je onderin dit venster op de knop Nieuwe handeling maken.

In het scherm dat nu verschijnt vul je een naam in voor de handeling, bv 'Watermerk' en je kunt bij Functietoets een toets of toetscombinatie kiezen waarmee je deze handeling straks laat uitvoeren. Klik op Opnemen.

Vanaf dit moment zal Photoshop alle stappen die je doet opnemen in de nieuwe handeling.
Het eerste dat je nu doet is je logo plaatsen. Ga hiervoor naar Bestand, Plaatsen en kies je logo. Eventueel kun je met de Shift-toets ingedrukt aan een van de hoekpunten slepen om de grootte wat aan te passen.
Druk op Enter om te bevestigen. Klik nu met je rechtermuisknop op de nieuwe laag met het logo en kies Laag omzetten in pixels.
Bij het lagenvenster kun je de dekking van de laag met het logo verlagen naar bv 40%.
Wanneer je klaar bent, druk je op de knop Afspelen/opnemen stoppen in het Handelingen venster. Het logo kun je nu nog verplaatsen naar een hoek van de foto, maar omdat dit lastig is vast te leggen in een handeling (bij een foto van andere afmetingen komt het logo dan op de verkeerde positie), doen we dit buiten de handeling.

Je Handeling is nu gereed. Wanneer je een nieuwe foto opent en de handeling afspeelt met de gekozen sneltoets of door op de Afspelen toets onderin het Handelingen venster te klikken zal je logo in de foto verschijnen.

Deel dit

GERELATEERDE BERICHTEN

Volgende
Vorige
Next Post »